Tüm WT camiasına açık davetimdir:
1) Boks, taekwondo, MMA, muay thai ve kick-boks camialarından dostlarımla temas ettim. SİZLERİ MÜSABAKAYA DAVET EDİYORUZ.
NOT: benim çevrem ve tanışıklıklarım adını andığım camialarla sınırlıdır. Ancak müsabaka daveti Wu-Shu, Sanda, Karate-Do, Aikido, Kyokshin, vs tüm camialardan sporcu arkadaşlarımıza açıktır.
2) Lütfen, farklı sikletlerdeki -varsa- en iyi 5 dövüşçünüzü, veya en iyi 5 sifunuzu hazırlayın.
3) Göze parmak sokmak, kasıklara tekme atmak, ısırmak, vs. HERŞEYİN SERBEST OLMASINI KABUL EDİYORUZ.
4) Bu müsabakaların kanunlara aykırı olmaması için gerekli yasal zemin ve Gençlik Spor İl Md. gözetimi sağlanacaktır, tüm katılımcılar müsterih olsun.
5) Müsabakalar, görsel ve yazılı medyada yayınlanabilecektir.
6) Kabul ediyorsanız, en geç Mart başında bu müsabakaları yapalım.
mail adresim: mehmet.tolga.topuz@gmail.com
SON SÖZ: âyinesi iştir kişinin, lâfa bakılmaz..
Abdülhamid Bey, yasal ve sportmence bir davette bulundum.
Ancak daveti ana sayfada görüntüleyemiyorum?
Hal böyle olunca da mesaj gerekli yerlere ulaşamıyor..
Lütfen yardımcı olur musunuz?
SADECE MÜSABAKAYA KATILMAK İSTEYENLER İSİMLERİNİ YAZSIN
SİTE DIŞINDAN KATILACAKLAR VARSA ADI SOYADI VE KG BİLGİLERİ ÜYELER TARAFINDAN BİLDİRİLEBİLİR.
DİĞER KONULARLA İLGİLİ FARKLI BAŞLIK AÇINIZ.
BU KONUDAN BİR SÜRÜ GERİ BİLDİRİM ALDIM ONUN İÇİN MESAJLARIN HEPSİNİ TEMİZLEDİM.
Şimdi ringe çıkan bir insan diğerinin gözünü çıkartmak zorunda mı ki

Ben iki kişinin ringe çıkıp dövüşürken birden birinin diğerinin gözlerini çıkartmaya çalışmasını ''Aşağlık kompleksi.. Özgüven eksikliği.. Zavallılığın çığlığı.. Başarısızlık duygusunun en aptal şekilde dışa vurumu'' olarak değerlendiriyorum.. Herkes herkesin gözüne çingene gibi parmak basabilir bunun için özel eğitim almaya ve bunun da adını ''en etkili dövüş sanatı'' koymaya gerek yok bence..

)
İki dövüşçüden birinin diğerinin gözüne parmak basması şu demek ''beni eziyorsun.. ama benim buna bir son vermem lazım...'' Sonuçta bir muay Thaici ya da BJJ'cide herkes emin olsun ki karşısındakine kalıcı cinsel sakatlık yaşatabilir ya da istediği uvzunu kırıp-çatlatabilir..
E şimdi ''ben seninle dövüşürsem hayalarını patlatabilirim.. bizim stilimiz böyle üzgünüm..'' diyen sporcu arkadaş, (ki bunu derken utanmalı bana göre) olurda bir BJJ'ci ya da güreşçi ile dövüşürse, yere düştüğü zaman, submission olduğu zaman ''ben olsam hayalarını kopartırdım sen de kopart'' diyecek kadar delikanlı mıdır acaba

)
Bunlar çok ayıp şeyler... Bunlar hayatı boyunca bir ringe çıkmamış hatta bir kere dövüşmemiş insanların hayalperestliği ve megolomanlığıdır sözüm meclisten dışarı..
shmekeR arkadaşım sözlerim asla sana değil aman haa! senin sözünün üstüne şu genel tavır aklıma geldi birden, gerildim öyle söyledim aman yanlış anlamasın kimse..
sanırım o "göze parmak ,kasığa tekme vb" belli bir söylemde bulunduğu için özxellikle gönderme yapılmış...
tabi ki , kontakt bir döğüşte bunları
shmekeR Yazan:
kimse kimsenin gözünü çıkartamaz zaten emin ol ama arkadaş öyle şeyler yazmış ya herşey serbest falan bunu dövüş sanatlarının felsefesi ile nasıl bağdaştıracağız bence ikisi birbirine uymaz yada müsabaka davetini biraz etkili göstermeyemi çalışmış anlayamadım
--------------------------------
"döğüş sanatlarının felsefesi " ile ne kastediliyor?!..

abdülhamit hocam,
bu konu yine kabak tadı vermeye başladı...yine polemikten öteye gitmeyecek...ve ayrıca ,gereksiz şekilde de yer işgal ediyor..
oysa ne nedir ,son derece açık..
ricam, bunu da kapatsak ...da diğer konularda bi şeyler yazılabilse...

shmekeR,
Ving Tsun icra ediyordunuz yanlış hatırlamıyorsam? İcra ettiğiniz sanatta göz çıkarmak ve hayalara vuruşlar mevcut, bunları siz nasıl bağdaştırıyorsunuz dövüş sanatlarının felsefesiyle?
Bir fikir olarak bu işin yasal zemine oturtulması şöyle olur, müsabakalarda kaşı yarılan, kemiği kırılan, gözü çıkan vb... sakatlanan sporcular mevcut, bunu biliyorsunuz. Kenarda bekleyen bir doktor bunun karşılığında müsabakaya devam edilip edilmemesinin uygun olduğuna karar verir. Kısacası gözü çıkan kaybeder
Daveti etkili göstermeyi, ticari kaygıları boşver de katılıyor musun sen asıl onu söyle?
Arkadaşlar etkililiği etkisizliği geçtim de, icra ettiğiniz dalın meyvesi olacak etkilerini görmeyi hiç mi merak etmiyorsunuz? Ben açıkçası iyi bir wt uygulayıcısıyla karşılaşmayı çok istiyorum. Hem bu tarz bir müsabaka Türkiye'de wt'nin rüştünü ispatlaması gibi güzel bir amaca da hizmet etmez mi? Böylesi daha müsabakaların önünü açmaz mı?
Türkiyede UFC tarzı bir organizasyon olması şart artık.Arkadaşım Güzel bir davet yapmış katılmak isteyen katılır istemeyen katılmaz tabi.Aslında wt camiasında " challenge " kültürü yok bu bir gerçek bunu çok eskilerden royce gracie ve emin boztepe olayından biliyoruz zaten.Eğer olsaydı senelerdir avrupanın dört bir yanında olayn kafes dövüşlerinde wt stiliyle dövüşenleri izlemiş olurduk.Youtube da wt sistemiyle ringde dövüşen kişiler mevcut izlediğim kadarıyla zincir yumruk haricinde hiç bir wt tekniğini görmüş değilim o dövüşçülerde.Son olarak anti - grapling olayına deyinmek istiyorum bir "grapler" olarak bence wt de anti grapling sistemi çok ama çok zayıf.sadece olsun diye icat edilmiş gibi duruyor.
yaw kardeşim sporu spor gibi bırakın öyle iş olurmu gözüne parmak sokmak adamın gözü kör olsa nabacak söylesene birr yasalmış