Arkadaşlar piyasada Aikijutsu(Real aikido) adıyla bilinen(!) bir spor dolaşıyor nedir bu spor GSGM bünyesinde bir federasyona bağlımıdır? Bilgisi olan varsa yazarsa memnun olurum.
Aikijitsu olarak duymadım ama hocamın(Hakan Koç) Real Aikidodan bir şilti vardı. Bir yere bağlımı bilmiyorum şiltdeki yazıyıda hatırlayamadım :S
abdülhamit hoca,
bunların hepsi, "judo "da dahil "jiu-jutsu" sisteminden türetilmiş,şahsi sistemlerdir...temel "jiu-jutsu'dur (ju-jutsu değil; ju-jutsu alman kökenli "judokaların" üretmiş oldukları bir sistemdir...)
son senelerde en populer olan özllikle "nhb,mma" karşılaşmalarında isim yapan "gracie" ailesinin üretimi "brasilian jiu-jutsu" idi...
Sağolun hocam Brezilian jiu-jutsu yu duymuştum fakat aikijitsuyu ilk defa gördüm

fazla da kafanı takma, bizim "contact camiası " sporcuları açısından fazla da önemli bulunmayacak bir konsept...
Hocam bazı sistemler bir takım insaların yada camiaların menfaati için üretiliyor aslında bir birbirinden çokda farkı yok gibi düşünüyorum. Yani Al birini vur ötekine hesabı. Konuya ilgi göstermem birazda ondan kaynaklanıyor insaların kandırılmalarına pek tahamül edemiyorum.
haklısın,
oysa, 1990 larda döğüş didplinlerinin formatı oluşturulmuş olu, ana kopnseptler belliydi...
-contact sistemler (muay thai,kickboing,savate,nhb,vale tudo,mma,pride vb
-noncontact sistemler (karate,taekwondo,judo,aikido vb9
bunlar .;
-ayakta yapılanlar
-hem, yere hem de ayakta yapılanlar olarak belirginleşmişti...
şimdi bakıyorum, hop, biraz ordan ali biraz burdan ,ekle ,adına yeni birşey de, oldu bitti...her gün yeni bir isim.."krav maga","deidokan" "enshin", "matrix" vb vb
hepsi incelendiğinde ise "muay thai" ve "jiu jutsu" teknikleri ile kendi sistemlerini zenginleştirmeye çalışıyorlar...
tabi ki burda zararlı çıkıan birşeyden haberi olmayan talebeler...
bilmem ne sistemi imiş, en iyi imiş...yahu kardeşim, girin en azından "muay thai" ,"mma" (karışık döğüş/serbest) müsabakalarına ,istediğinizi yapın diyoruz, yok efendim biz kural vb tanımayız, serbest döğüşürüz(ne demekse) ve en büyük biziz diyorlar...ne diyeyim ki?...alllah akıl fikir versin...
: ) vuruşlu sistem en iyisi yahu... benim için zevkli en güzeli...