Mücadele Sporları | Kickboks, Muay Thai, Taekwondo, Judo, Aikido

Tam Görünüm: ninjutsu mu wt mi ?
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4
arkadaşlar ninjutsumu vt mi?
soruyu açman lazım boksör. neden bu sanatlar? amacımız ne bu seçimde?
bana sorarsan hiçbiri ama yine de şahsın amacına göre birini diğerine tercih edebilirsin.
eğer ayakta vurma dövme istiyorsan boks, KB, Muay Thai, tam vuruşlu karate bu saydıklarından üstündür.
bence neden hiçbiri?
çünkü
eğer bükmeler ve yer dövüşü istersen, Judo BJJ SAMBO güreş bunlardan çok ama çoook üstündür.
ekonomik olarak da daha pahalıdır bu ikisi, istisna BJJ olabilir.
türkiyede sambo eğitimi veren bir yer varmı bu arada ?

Ninjitsu ne kadar etkili bilemem ama çok geniş bir kültüre sahip ve çok zevkli silah kullanmalar filan.
Ninjutsu gibi yüzyıllarca savaşlarda kullanılmış japon ordularının has askerlerini oluşturan samurayların dahi korkulu rüyası ninjaların Savaş Disiplinine işe yaramaz demek.. Çok iyi bir dövüş sporcusu (muay thai boks vs vs) sokakta atıştığı bir ninjutsu ustasını yere indirebilir belki ama gece evine girerken kalp krizi falan geçirip ölmüş olmamaya dikkat etmeli.
ZaferYumrugu Yazılan:Ninjutsu gibi yüzyıllarca savaşlarda kullanılmış japon ordularının has askerlerini oluşturan samurayların dahi korkulu rüyası ninjaların Savaş Disiplinine işe yaramaz demek.. Çok iyi bir dövüş sporcusu (muay thai boks vs vs) sokakta atıştığı bir ninjutsu ustasını yere indirebilir belki ama gece evine girerken kalp krizi falan geçirip ölmüş olmamaya dikkat etmeli.
bu yazdıklarınız sadece fantaziden ibaret. Eğer günümüz Ninja'ları kilit açmayı vs. biliyorlarsa ne ala. gerisi yalan traş. Kaldı ki bunun hukuki sorumluluğu da var.
Son olarak günümüz ninjutsu'sunun o eski savaşçılarla hiç alakası olmadığını da açıktan yazayım.
son not ninjalar genellikle köylü kıyafetleri ile gezen, not alan gözleyen istihbataçılardır, korkulu rüya falan oldukları da yoktur.
Nereden uyduruyorsunuz bu hikayeleri Allah Allah?
Umarım dediğiniz gibidir. Smile
ZaferYumrugu Yazılan:Umarım dediğiniz gibidir. Smile
eminim, dediğim gibi.
ZaferYumruğu,

Acaba ninjutsu derslerinde geceleyin evlere girmeyi de öğretiyorlar mı?

Üstelik gece evime girecekler için ruhsatlı silahım var, denemek isteyenlere duyurulur.

Bir de yüzyıllar boyunca insanların korkulu rüyası olmuş hastalıklar var, ama şimdi aşıları var. Wink Üstelik o yüzyıllar geçti ve şimdi evlerimizin kapısı çelikten, duvarlar betondan, ve sokakta elinde sai ile yürüyen bir adam görürsek çok güleriz.

Yukarıdakilerden bağımsız olarak ninjutsu, senelerce kendini adayıp hoş figürler sergilemek, üstüne Japon kültürüne yakınlaşıp egzotik silahları sağa sola sallamayı öğretmesi bakımından bence inanılmaz hoş bir disiplin. Japon'ların "savaşçının yolu" gazını almak ve pekiştirmek için birebir. "Sokakta kullanır mıyım?" derseniz daha çok film setlerine ait bir disiplin, sokağa yönelik kendini savunma olarak çok bir uygulaması yok diye biliyorum.

WT ise daha çok çıplak elle dövüşün göze hoş gözüken bir formu, yani ninjutsu gibi kıyafetler zorunlu değil, evinizde bir katana, sai ya da nunchaku bulundurmasanız da olur. Üstelik kanımca sokakta kendini savunmak için kullanımı bakımından çok daha etkilidir.

Benim tercihim uzun süre ninjutsu öğrenmekten yana olurdu.
Smile Smile

Malesef konu hakkında ne kadar bilginiz var bilemiyorum. O yüzden fazla açıklama yapmıycam. Yinede sistem savaşlarda kullanılmış ve etkisi kanıtlanmış bir sistemdir. Yazdığım cümle alaya alınmış ama deyindiğim konu anlaşılamamış.

Öncelikle gece ninja kıyafetleriyle sizi öldürmeye gelmez kimse. Belkide gelir o onun çılgınlığına bağlıdır. Big Grin Çelik kapına güvenme hırsızlar için 10 saniye Smile

Sistem bir yaşam öğretisidir. Bu öğreti içinde riske girmemekte vardır. Hatta şöyle bir laf var "bir saldırı olduğunda en iyi savunma orda olmamaktır" bir ninjutsu savaşçısı oradan uzaklaşabilir. Ama bu sizinle uğraşı bittiği anlamına gelmez.

Ninjutsu sanıldığı aksine yüz yıllar önce gelen tekniklerin uyarlamasından ziyade masaaki hatsumi tarafından geliştirilip modernleştirilmiştir. Savaşta kullanılmış bir prensip nasıl oluyor da sokakta işe yaramaz deniliyor ?

Ninjutsu'yu dahi musabaka sporlarıyla karşılaştırma yada bu yönde yorum yapmak safsatadan başka bişey değildir.. Bunu samimiyetle söylüyorum lütfen böyle yüzeysel düşüncelere düşmeyelim basit bir konuya dönüşmesin.

Ayrıca kitleme teknikleri sadece bjj de var sananlar için
http://www.youtube.com/watch?v=-Eg5PXfNr8U
Bizi yıllarca ikna ettiler abi.. 90'larda yıllarca o Bruce Lee filmleri ve star tv'de yayımlanan ninja filmleri ile, gerçekten ulaşılmaz dövüşçülerin varolduğuna ve bunların inanılmaz özellikleri olduğuna bilinçaltımız inandırıldı.. Almanya ve İngiltere'de ninjitsu çalışmış gurbetçi bir arkadaşla ilk tanıştığımda dedim ki ''ulan bu 6 yıldır ninjitsu yapıyor.. Şimdi kesin ben ona tam yumruk atacakken birden görünmez olup arkama geçer ve aduket atar..vb'' gayet incecik zayıf kollarıyla hocamdan dayak yerkenki çırpınışını hala unutmam Big Grin Ha bu konuda da genelleme yapabilmek mümkün değil, ancak çıplak el sistemi olarak aikido+shotgan karate ve azıcık da judo çalışmışlar.. Judoları çok yüzeysel.. Her dojo öyle değildir belkide. Ağırlıklı olarak silah çalışmışlar. escrima, katana, nunchaku, shuriken..vb Ama sokakta ilah taşımaları halinde bence çok tehlikeli olabilirler Smile Ama sokaktaki amele de silah taşıdığında çok tehlikeli hehuheu!
Sayfalar: 1 2 3 4
Referans Adresler