Mücadele Sporları | Kickboks, Muay Thai, Taekwondo, Judo, Aikido

Tam Görünüm: "Divisyon"lar
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
Bu yeni çıkan "divisyon a" ve "divisyon b" olayı hakkında görüşlerinizi çok merak ediyorum. Tek fark self guard olmaması galiba, ne mantıkla yapılıyor bu ayrım gerçekten anlayamadım.

Bir de 91+ yok galiba bu sene. Bunun da mantığını açıklayan olursa sevinirim.
Gerçekten bi fark o galiba ben division çıkacağını biliyordum fakat yaş farkı olur diye düşünmüştüm wushuda ki gibi a genç b genç misali
-a, b divisyonları 2006 yılından beri zaten olan şeyler ...yeni değil ki!...
daha tecrübesiz döğüşcülerin döğüşebilmelerine olanak sağlamak için büyük erkeklerde "b-divizyon " ifma tarafından oluşturulmuştu..."a-divizyonda "çok iyi döğüşcüler var...

-ancak ,her ne hikmetse (?!) , kimin dahiyane fikri ise "b-divizyona" girerek takımın başarı şansını daha arttıracak olduğu halde takım yıllarca "a-dvizyon"da girmeye devam etti durdu...sonuçlar ortada tabi ki...oysa , "b-divizyonda " birkaç tane şampiyon daha çıkarabilme şansı daha yüksekti...sanırım "b- "de giren bi kişi var şimdiye kadar ve zaten o da "dünya şampiyonu" oldu...

gsgm ödül yönetmeliği açısından birşey farketmediği halde nedense
"b-divizyon "yerine yıllarca "a-divizyon"a girmeye devam edildi...SadSad

şimdi federasyon yıllar sonra bunu uygulamaya soyunmuş gözüküyor...ancak, tabi ki yine kendi usulünce
"made in turkey " olarak "9ncu ve 6ncı khan "olayını gündeme getirerek...Sad
bu arada şu soru aklıma takılıyor:

----

bu durumda federasyon " a " ve "b" takımları olmak üzere 2 ayrı takımı mı dünya şampiyonasına gönderecek?!...RolleyesRolleyesCoolCool

-------------------------------
galiba şu şekilmiş a takımı milli takım bütcesinde federasyonca götürülecek b ise kendi imkanlarıyla sponsor vb. imkanlarla avrupa dünya hatta türkiye şampiyonasına gidecekmiş.
yok daha neler?!...Rolleyes
böyle şaçma şeyler ,eğer gerçekse kimler tarafından ortaya atılıyor...fikir babaları kim, mantık ne ola?!...

"a-divizyonunda " başarı şansımızın ne kadar düşük olabileceği ortada iken ,asıl "siklet merkezinin,önemin" buraya verilmesi ne ola?!..bu ne perhiz ,bu ne lahana turşusu!..

oysa, şansın daha yüksek olduğu "b-divizyon "da girip başarı kazanıp ,sporcular ödül yömnetmeliğinden vb faydalanarak, burada biraz daha tecrübe kazanıp, daha ilerki safhalarda "a-divizyon" a girmek çok daha mantıklı bir hal iken...

zaten, ilerki safhalarda "a-b klasmanları" kalkacak ,zira derece, klasman olimpik kriterler ile uyuşmayan bir olay...

bu tip dahiyane ,şahsına münhasır uygulamalardan federasyon acaba ne zaman vazgeçecek?!...

rürk muay thai'sinin gerçek anlamda "dünya satndartlarına " uyum sağlayabilmesi için önünde normalde belki bir 5 sene varken, bu tip yanlış uygulamalarla bu süreç daha da uzatılmış olacak... Sad
Vallahi hocam okadar içli dışlı bilgim yok neticede sporcuyum çok ilgilenmiyorum ama bizim milli takımın a divisionda girmesi bence iyi çünki b de 2. plan sporcular yani yaşı geçmişler,derece yapamamış sporcular vb katılıyor milli takım düzeyinde bir sporcu bence a divisionda dövüşmeli...
Vallahi hocam okadar içli dışlı bilgim yok neticede sporcuyum çok ilgilenmiyorum ama bizim milli takımın a divisionda girmesi bence iyi çünki b de 2. plan sporcular yani yaşı geçmişler,derece yapamamış sporcular vb katılıyor milli takım düzeyinde bir sporcu bence a divisionda dövüşmeli...

-----------------

sanırım olay anlaşılmamış?!...Sad

b- divizyonunda bu tip yaşı geçmiş vb döğüşcülerin döğüştüğünü kimler söylüyor?!...

şu durumla özetleyeyim sitersen:

"bizim a-divizyon " diye seçerek dünya şampiyonasına götüreceğimiz döğüşcülerin ancak "b-divizyonda "düny şampiyonasında "altın yapma "ihtimali var!...

daha açık oldu mu?..

şimdi açık oldu mu?!...
şunu da eklersem dha iyi anlaşılır olacak sanırım:

"el yumruğu yemeyen kendi yumruğunu değirmen taşı sanırmış!.." Rolleyes

ama ,bu kaçıncı "el yumruğu!.."
Smile iyide hocam dünya şampiyonasında gayet iyiydik türkiye olarak ama b divisionda dünya şampiyonasına giden abilerimden örendiklerime göre daha yaşı geçmiş kişiler yani 2.. plan kişiler giriormuş onu demek istedim a division daha kaliteliymiş..
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler