Mücadele Sporları | Kickboks, Muay Thai, Taekwondo, Judo, Aikido

Tam Versiyon: ÜLKEMİZDE "WUSHU SPOR DALINDA" NEDEN HEP ÇEKİŞMELER MEVCUT VE HALEN SÜRÜP GİDİYOR?..
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
durum gerçekten ilginç?..ve hele bazı sitelerde iice polemiğe dönmüş durumda.
Hocam belki konuya uzak olanlar için yardımcı olabilir Muzaffer Ilıcak'ın yazmış olduğu iki makale var bu noktada...

Wushu Federasyonu İyi yönetiliyor mu? (1)

Bu gün sizlerle Wushu Federasyonumuz ile ilgili bana ulaşan bazı mesajları paylaşmak istiyorum. Gelen mesajlar camianın dilekleri ve soruları art niyet olmadığını biliyorum. Yeni kurulan bu federasyonumuzda bende Judo ve Kuraş,Tekvando, Muay Thai, KickBoks, Hapkido Federasyonlarında olduğu gibi Danışma Kurulu Başkanlığı yapıyorum. Bu sporların çok emek istediğini biliyorum. Camiaların şeffaf yönetimler istemesinin en önemlisi başkanların her zaman ulaşılır olmasını ve kurmaylarının adil olmasını beklemeleri bizim sporlarda olmazsa olmazların başında geldiğini biliyorum. Wushu Federasyonu Başkanı Ebubekir Hocaoğlu’nun, bu sporun babası Yılmaz Aydın hocanın,
Asbaşkan Abdurrahman Akyüz’ün, Asbaşkan Rıdvan Duranın iyi niyetli ve sporun gelişmesi için çaba sarf ettiklerine inanıyorum. Bazı konularda açık olmanın ve camia ile kucaklaşmada geç kalınmanın spora zarar getirdiğine inandığım için gelen mesajları hepbirlikde okuyalım istedim. Bu mesajları paylaşmaya devam edeceğiz.
——————
# Gençler Avrupa Şampiyonası sonrası ve Olimpiyat seçmelerinin yapıldığı 9. Dünya Wushu Şampiyonası sonrası milli takım antrenörleri bu konuları yetkililere ve federasyona rapor etmiş midir?
# 13 sporcu ile Olimpiyat seçmelerinin yapıldığı 9. Dünya Wushu Şampiyonasına katılan Wushu A Milli Takımı 2008 Olimpiyatlarına vize alabilmiş midir?
# 2. Olimpik sıklet olan 70 kiloda yarışmak amacıyla 9. Dünya Wushu Şampiyonasına ülkemizi temsilen katılan Mehmet Karabük neden yarışmamıştır? Yarışmacıların, yarışmaya çağırıldığı anons esnasında Mehmet Karabük ve milli takım baş antrenörü ve diğer antrenörler neredeydi.
# Dünya üçüncüsü olan Nurhayat Hiçyakmazer madalya törenine neden katılmamıştır? Madalya töreni esnasında Nurhayat Hiçyakmazer ve milli takım baş antrenörü ve diğer antrenörler neredeydi.
# Ülkemizi temsilen görev alabilecek İki Sanshou ve bir Taolu uluslar arası hakemimiz olmasına ve söz konusu hakemlerimizden ikisi tüm masraflar kendilerine ait olmak üzere Olimpiyat seçmelerinin yapılacağı 9. Dünya Wushu Şampiyonasında ülkemizi temsil etmek istediklerini belirten bir dilekçe ile federasyonumuza başvurmalarına rağmen, iki hakemimizin ülkemizi temsil etmesi konusunda ülkemizin menfaatleri göz önünde bulundurularak Şampiyona öncesi hakemlik semineri başlangıç tarihi son başvuru tarihi olmasına rağmen neden gerekli çalışma yapılmamıştır?
# Taolu yarışmacımız olan Samet Şahin Wushu tarihinde görülmemiş bir şekilde hangi nedenlerden dolayı 20 saniye önce Taolu formunu bitirmiştir? Sporcumuzun Taolu formunu hızlı bir şekilde uyguladığı ilgili antrenörlerce fark edilmemiş midir? Yarışma esnasında sporcumuza gerekli uyarı neden yapılmamıştır?
# Taolu yarışmacılarımız yarışma stilleri olan Gun Shuda yarışmak için neden Gun Shu sopası yerine Nan Gun sopası ile yarıştırılmışlardır? Olimpiyat seçmelerinin yapıldığı 9. Dünya Wushu Şampiyonası için gerekli yarışma aletleriyle ilgili hazırlıklar yapılmamış mıdır? Yada İlgililer Gun Shu ile Nan gun ayrımını yapamamakta mıdır?
# 65 kg. Sanshou yarışmacımız olan Murat Kaçan’ın maçında ihtiyaç duyulan resmi süre aşılmış dolayısı ile itirazın kabul edilmemesine neden olunmuştur?

Wushu Federasyonu İyi yönetiliyor mu? (2)

Wushu Federasyonu hepimizin federasyonu. Bizim sporların en eskilerinden olan Wushu olimpik olma yolunda büyük bir şans yakalamıştır. Judo ve Tekvando gibi olimpik sporlar statüsünü kazandığında sporcusu ile yöneticisi ile yepyeni bir yola girecektir. Uzun yıllar ilgisizlik ve çaresizlikle mücadele eden Wushu yeni yapılanmada çok şanslıdır. Bu spora emeği geçen yıllarca kendi yağınla kavrulan kimseden destek görmeden spora hayatını vakfeden insanları yok saymadan, onları bir kenara itmeden ben yaparım her kes kabul eder anlayışı ile bir federasyon ne kadar başarılı olabilir. Wushu camiası bir bütündür ve buradaki mesajlar, bütünlüğü sağlamlaştırmak adına değerlendirilmesi gerekir. Gelen mesajları değerlendirirsek, doğruyu bulmaya yol göstereceğine inanıyorum. Geçmişteki yanlışları düzeltmek için yanlışlar yapılmamalı. Senenin ortasına gelindiği halde olmayan faaliyet programı açıklanmalı. Camia birleştirilmeli. Çok geç kalınmadan.
# Wushu’nun gösterime sunulacağı 2008 Olimpiyatları’nda yarışacak olan sporcuların seçimlerinin yapılacağı 9. Dünya Wushu Şampiyonası için federasyonumuz, IWUF’ un (Uluslararası Wushu Federasyonu) güncel yarışma kuralları hakkında bilgilerini en son hangi tarihte güncellemiş ve söz konusu güncel bilgiler hangi tarihte kim tarafından hakemlerimize ve sporcularımıza aktarılmıştır?
# 2006 yılı Avrupa Şampiyonası’nda genel klasmanda üçüncü olan ülkemizin altında yer alan Avrupa ülkeleri (Romanya, Azerbaycan, İtalya, Ermenistan, İngiltere, İsveç, Lübnan) ikişer üçer olimpiyat vizesi alırken olimpiyat sıkletlerinde bizim ilk sekize dahi giremeden vize alamamamızın nedeni nedir?
# Kuşak sınavlarını Wushu kuşak sınav yönetmeliğinin 6. maddenin a bendinde sınav yapabilme yetkisi en az 1. duan 1. kademe antrenörlere verilmiştir.1. duan sınavları ise sadece federasyonun açmış olduğu sınavlarda verilebilir.
# Wushu kuşak ve duanları bile uzmanlık alanına göre verilirken, kurslarda hiç bir kriter konmaması bizleri ister istemez düşündürüyor. Burada amaç birilerini antrenör yapmak seçim stratejisi düşünülerek yapılıyorsa bunun doğru olmadığını spora hizmet edemeyeceğini düşünmekteyiz.
# Şimdi bizler soruyoruz acaba bizler mi yanılıyoruz antrenör olmak için 18 yaşın da ve lise mezunu olmak yeterlimi? Federasyon neden kriter belirlemediğini anlamıyoruz antrenör kursuna katılacak olan kursiyerlerin resmi olarak Wushu yaptığını kanıtlamak zorunda değil mi? Burdan şunu anlıyoruz herhangi bir spor dalını yapmış veya yapmamış ya da 20 sene önce her hangi bir sporu yapmış resmi kayıtları olmayan kişilerinde bu kursa katılabilir anlamı çıkmaz mı?
# 1. Gençler Avrupa Şampiyonası’na bir hafta kala milli takım kampı çalışmaları esnasında burnu kırılan 60 kg. Savaş Bekar uyarılara rağmen neden Gençler Avrupa Şampiyonası’na götürülmüştür? Avrupa Wushu Federasyonu Sağlık Kurulu’nun yapmış olduğu kontrolde Savaş Bekar’ın yarışmasına izin verilmemiştir. Yetkililerce durumun bu şekilde sonuçlanacağı bilinmemekte midir?
kaynak:
http://www.sporyazarlari.com/FDigerSporl...13050.aspx
yukarda sözkonusu husulardan, anlaşılan, "iwuf" (dünya federasyonu) ile konuları takip edecek ve senkronizasyon yaratacak eleman eksiklikleri mevcut...ilginç?...
Elime yıllar önce dövüş sporları ile bu kadar alakalı değilken bir spor ansiklobedisi geçmişti. Kungfu için karatenin sinemadaki hali diye bahsediyordu.
Ve kungfu federatif olmadan önce insanların kişisel gayretleriyle düzenlediği maçları vs. hatırlıyorum da bugün için çok daha iyi bir yerdeyiz. Yanlışım yoksa Kasım 2007 de ilk dünya şampiyonumuzu(52 kg Hüseyin DÜNDAR) çıkarttık, ve aynı şampiyonada 65 kg Bayanlarda Nurhayat HİÇYAKMAZER'de 3. oldu.
Bu ivme ile devam ederse Mücadele sporlarının geleceği Türkiye'de daha da güzel olacak diye düşünüyorum.
abdülhamit hocam,

hüseyin dündar , kendi gayreti ile kendine yön veren,uzun yıllar edindiği tecrübeler ile sentez yapabilen ,son derece hırslı bir sporcu...

oysa, yukarda yazılanlara göre "wushu" da gerçekten "iwuf" ile ve dünya satndartları ile ülkemizde konusunda bir kopukluk oluştuğu açıca gözükebiliyor (tabi ki piyasalarda,başka sitelerde de yazılanlara göre!..)
bunu görmemek için insanın ancak kör olması gerekir...

umarız, bu problemler yakında ortadan kalkar...
inşallah
güncel
Referans URL