Etrafınızda mutlaka duymuşsunuzdur yada belki sizlerde bu tür sohbetlerde bulunmuşsunuzdur.
Sizce bi dövüş sporunun yada sanatının(işte herneyse

)cüzi ücretler karşılığında öğretilmesi yada devlet tarafından yahut gönüllü hocalar tarafından herhangi bir bedel talep edilmeden herkese öğretilmesi o sporları ayağa mı düşürür ?
Sürekli dillendirilmesede ''hımm o sporu herkese öğrettiler ayağa düştü artık'' yada ''bizde fiyatlar yüksek çünkü yaptığımız işi ayağa düşürmek istemiyoruz'' tarzında söylemler hem sanal ortamda bazı yerlerde yazılıp çiziliyor hemde günlük yaşantıda dillendiriliyor.
Yıllarını çeşitli branşlarda geçirmiş kişiler olarak sizler ne düşünüyorsunuz
Ve yine tam tersi bi soru;Dövüş sporlarında/sanatlarında hocalığın meslek haline getirilmesine bakış açınız nedir.
(02-07-2010 03:09 AM)he-man Yazılan: [ -> ]Etrafınızda mutlaka duymuşsunuzdur yada belki sizlerde bu tür sohbetlerde bulunmuşsunuzdur.
1-Sizce bi dövüş sporunun yada sanatının(işte herneyse
)cüzi ücretler karşılığında öğretilmesi yada devlet tarafından yahut gönüllü hocalar tarafından herhangi bir bedel talep edilmeden herkese öğretilmesi o sporları ayağa mı düşürür ?
Sürekli dillendirilmesede ''hımm o sporu herkese öğrettiler ayağa düştü artık'' yada ''bizde fiyatlar yüksek çünkü yaptığımız işi ayağa düşürmek istemiyoruz'' tarzında söylemler hem sanal ortamda bazı yerlerde yazılıp çiziliyor hemde günlük yaşantıda dillendiriliyor.
Yıllarını çeşitli branşlarda geçirmiş kişiler olarak sizler ne düşünüyorsunuz
2-Ve yine tam tersi bi soru;Dövüş sporlarında/sanatlarında hocalığın meslek haline getirilmesine bakış açınız nedir.
1 - Bence kesinlikle değildir.Şahsen ben eğitmen olsam ders veririm.Ama uzman ve işinde başarılı öğretmenler dahilinde güzel olabilir.İzmit de bedava Judo ve taekwando dersi veriliyor.Ama hoca biraz dikkatli seçmelidir öğrencisini.Belirli bir kontenjan olmalıdır.İpini koparan oraya gelir ve huzursuzluk çıkarıcak hareketlerde bulunursa antrenman yerindeki çalışanlardan verim beklenemez..Gençlerimiz sokakta kötü davranışlarda bulunarak kötü rol modellerini kendine benimseyeceklerine;bu işe gönül vermiş iyi insanlar ile antrenman yapıp kişiliklerini de iyi ve kararlı bir şekilde geliştirmesi,kendisini disipline etmesi çok önemlidir.Herkes bundan mutlu olur.Hem eğitmenlerimiz hem disiplin ile uğraşan gençlerimiz hemde aileler.
2-Bu da olabilir.Buna karşı değilim.Ama bu tip eğitmenlerin antrenman yerlerine gitmeden önce hoca ile ilgili sağlam araştırma yapılmalıdır.Çünki "Aikido" da çok örneklerini ve dejenerasyonlarına şahit olduk.Bir çok disiplinde de bunun bolca örnekleri var.Her disiplinde bence böyledir.Bir hoca o işten tabiki para kazanabilir.
Burada önemli olan eğitmenlerin; bazı konularda esnek görüşü(para,ders saatleri vs vs),kendini uğraş verdiği disiplinde sürekli araştırması-geliştirmesi,diğer disiplinlere olan saygılı tutumu,ve öğrencisine olan içten tavırlarıdır.
Saygılarımla.
güzel bi yorum yamabushi hocam,haklısınız bence =)
Bencede özellikle parantez içinde belirttiğiniz hususlarda öğrencileri sıkmayan insanlar harika eğitmenler olurlar =)
Teşekkür ederim.
Parantez içi hakkaten önemli.O kısım aslında eğitmenin nasıl biri olduğunu da gösteriyor.
Herkes her disiplinle uğraşabilir.Şahsi fikrim sırf teknikleri biliyor ve kendini geliştiriyor diye eğitmen ve bıranş üstünde öğretmen olunmaz.
Bu bir yeti dir aslında.Onun için harika tekniğe sahip insanlar da eğitim veremeyebilirler.Buraya dikkat.Eminim yurdumuzda böyle çok insan var.Bir çok disiplinden kişileri soğutuyor.
Sadece "hayır öyle değil bedeninle omuzdan kola doğru son anda bileğini döndür " vs demekle olmuyor.Bu yolda izlenen tutum ve eğitilen kişiye yaklaşım da çok önemli.
Saygılarımla.
(02-07-2010 07:49 AM)he-man Yazılan: [ -> ] (02-07-2010 06:34 AM)Yamabushi Yazılan: [ -> ]Teşekkür ederim.
Parantez içi hakkaten önemli.O kısım aslında eğitmenin nasıl biri olduğunu da gösteriyor.
Herkes her disiplinle uğraşabilir.Şahsi fikrim sırf teknikleri biliyor ve kendini geliştiriyor diye eğitmen ve bıranş üstünde öğretmen olunmaz.
Bu bir yeti dir aslında.Onun için harika tekniğe sahip insanlar da eğitim veremeyebilirler.Buraya dikkat.Eminim yurdumuzda böyle çok insan var.Bir çok disiplinden kişileri soğutuyor.
Sadece "hayır öyle değil bedeninle omuzdan kola doğru son anda bileğini döndür " vs demekle olmuyor.Bu yolda izlenen tutum ve eğitilen kişiye yaklaşım da çok önemli.
Saygılarımla.
Bu kadar özelliğin bi hocada bulunması hakketen zor,mesala bazılarında herşey iyi oluyor parayı sorun ediyorlar,yada başka şeyleri sorun ediyorlar bu da dediğiniz gibi insanı o hocanın eğitmenliğini yaptığı sanata karşı soğutuyor
İsim vermek istemiyorum benim başıma bi olay gelmişti,hoca duymayacağımı zannetmiş olsa gerek benim arkadaşın ders ücretni sadece 1 gün geciktirmesine laf etmişti,sadece 1 gün
Kaldıki arkadaşın abisi aynı hocaya o ay içersinde 1 aylık bomboş geçen anlamsız özel ders ve grup dersleri için 400 lira ödeme yapmıştı
Gerçi hocanın diğer yönlerini seviyordum ama işte böyle şeyler hakketen insanın içinde bi burukluğa sebep oluyor
Alıntı:sadece "hayır öyle değil bedeninle omuzdan kola doğru son anda bileğini döndür " vs demekle olmuyor.Bu yolda izlenen tutum ve eğitilen kişiye yaklaşım da çok önemli.
bu cümleyede sonuna kadar katılıyorum
Kimi hoca vardır 5.dan olmuştur insanı sıkar,nefret ettirir,kimi adam vardır yeni 1.dan olmuştur insanı o sanata aşık eder
Çok doğru.
İşte bu yüzden iyi araştırma yapılmalı.Bol bol antrenman yerleri gezilmeli hatta eğitime katılanlarla muhabbet edilmeli.
Bir disiplini icra etmeye karar verdiysen bilinçli yapmak zorundasın.Bu işler ciddi işler.Biri ölse bundan kimler kimler sorumlu tutulacak değil mi ?
Her eğitmen farkını kendi hareket ve söylemleriyle ortaya koyar.Mücadele disiplinleri pratiğe eyleme dayalıdır.
Saygılarımla.