Arkadaşlar sizce UFC-MMA spor mu? Spor kabul edilebilir mi?
Forumu açtığımızdan bugüne UFC, MMA gibi serbest dövüş sistemleri ile ilgili bir bölüm açayım mı diye düşünüyorum ama çocukların olumsuz etkilenmesi vs gibi sebeplerden dolayı açmamaya karar verdim.
Önceleri branşlarında başarılı olamamış sporcuların sırf para için bu vahşete ortak olduğunu düşünüyordum ama k-1 ve muay thai de başarılı olan sporcularıda bu işin içinde görünce ne diyeceğimi bilmiyorum.
AMA BENCE KESİNLİKLE BİR SPORCU BU HALLERE DÜŞMEMELİ.
abdülhamit hoca,
bu bir realite "mma" (mixed martial arts-karışık döğüş sanatları) genel adıdır...kolları ,tabi ki moda gibi "ufc","nhb", "vale tudo","pride" ,"cage rage" vbvb...
şu anda en popüler olanı "cage rage" ...ve raund istemi,kendine has kuralları var...ve birçok "muay thai "ci sistemde döğüşüyor...konsept artık ,"ju-justu" dan çıkmış durumda ,ziar herkes bu kısmı çözdü ve vuruş ağırlıklı gidiyor...
bana sorarsan, fazla hoşlanmadığım bir sistem, zira yavaş,durağan ve görsel hiç değil...
zaten, versiyonları siteleri vb ayrı , çünkü spesifik bir formatları yok ve giren sporcular zaten kökenleri ile "muay thai" ,"jiu jutsu" vb diye ayrılıyorlar...
sitede karışıklık yaratabilir...
ama, siteye alabileceğiniz çok önemli contact bir döğüş sanatı var:
"bando=lethwai= burma boksu" ...
bu döğüş sistemi muay thai kdar etkin ve son dereced sert...buna bölüm açabilirsiniz...
selamlar,
sizce popüler olabilecek bir bölüm mü? Ayrıca sitemizde jiu--jitsu, hapkido, budokai(ashihara) içinde bölüm açmalımıyız
budokai ,okey zira sanırım kökeni var...
hapkido, pek yayılacağını sanmıyorum...ilk heves ,gelir geçer...
jiu jutsu, pek çalışan olduğunu da sanmıyorum...
mma, konusu ise ayrı sitelerde istişare ediliyor,meraklıları farklı konseptte seyrediyor...
bando ,isterseniz bunu "muay thai" ye sokabilrsiniz..geleneksel muay thai ile zaten aynı şemsiye altında gibi...aslında çok etkili,bir sürü "mma" cı myn mar da "ko" oluverdi...ancak, myan mar bu işlere aylanddan 50 yıl sonra başladığından ve ülke çok fakir olduğundan pek reklamı yapılamadı...am hatırı sayılır bir sistem, yabana atılmaz...bize gelmesi zaman alabilir, hele muay thai varken ,biraz zor...
Bence hapki-Do ve jiujitsu özelikle jijujitsu poopüler ve savunma için öenmli spor dalları arasında yer alabilir ilerleyen zamanalr içerisinde.
Kafa atılan bi dövüş sanatı yok sanıyodum meğer burma boksunda varmış :|
Ben spor olarak kabul etmem mma falan.... karateforum da böyle bir konu var, Sami Berik diye bir sporcu mma maçı başladıktan sonra rakibini yere indiriyor, inmesiyle yerde yüzünü yumruklama hakkı varken ve profesyonel olarakda vurabilecekken kalkıyor hakemde o sıra araya giriyor ama yerde adam bitik titriyo... bu davranışı haber olmuş konuşulmuş neyi konuşuldu bilmiyorum.... rakibine acıdıgından mı? sportmenliğinden mi? yufka yürekliliğinden mi bahsettiler artık bilmem...ama ...bana pislik bir olayın içinden pisliğe bulaşmış iyi bir davranış çıkmış gibi geliyor...
Bide dünya üzerinde sadece biz Türklerde var kafa atma

- arkadaşlar, kafa atma teknikleri hem "lethwai" (bando)hem de "muay thai "de vardır...ancak, muay thai ring sitemine geçtikten sonra çıkartıldı...ancak myan mar (eski adı burma) da "lethwai" de halen mevcut...fakat, bizim bitirimlerin attığı gibi tabi ki atılmıyor...
ayrıca, "lethwai" de yavaş yavaş değişmeye başladı, ringde "çift hakem " olgsusu yavaş yavaş terkediliyor...kısaca daha da yumuşatılmaya çalışılyor...ayrıca, döğüşcüler taylanddaki gibi "stadların" kurulmasını ve artık düzenli maçlar yapılması nedeniyle kalite daha yüksek ,öyle kolay kolay kafa atamıyorlar...
- sami berik olayına gelince, abartılıyor..gayet teknik (ayakta yapılan) bir kombinasyon idi...ve yerde vurmadı, ki iyi döğüşcüler eğer öyle fazla kızmamışlar ise zaten böyle bir durumda ileri gitmezler...zaten artık, bu tip döğüşlerde "ko"lar genelde ayakta yumruk,tekme diz ile oluyor...yere alma durumlarında fazla vuruş gerçekleştirilemiyor, ancak boğuş,kırış tekniği ile pes ettiriliyor...ancak, site "karate "sitesi olduğundan sanırım bzı arkadaşlar fazla duyarlı davrandılar...genelde geleneksel karateci arkadaşlar "contact" sistemleri pek tasvip etmezler...neticede bakış açısı...
milleti bilmeme ,ama benim pek hoşlanmdığım "itiş,kakış" şeklinde sıkıcı bir görünüş mevcut...zaten, hiçbir zaman "k-1" ,"muay thai" ve "boks"un önüne geçemeyecek...
selam,
Arkadaşlar konu ile ilgili olarak CENK SANATI nı araştırmanızı öneririm.
Şimdilik Ankarada faaliyet gösteren bu yeni sporumuz yakın zamanda tüm Türkiyeyi kasıp kavuracağa benziyor.
Detaylı bilgi için;
http://www.cenksanati.com
sağlıcakla kalın...
konuyla ilgili daha önce forumda konu açılmıştı incelerseniz uygun olur.
Ayrıca Cenk Sanatı nın konuyla ilgili olması için bu sporu yapanların ufc de derece yapmış olması gerekir.