Birkaç ay sonra Rusya'ya taşınacağımdan Systema ile ilgili daha önce çalışma yapan arkadaşlar varsa, düşünce ve tecrübelerini paylaşırsa sevinirim. Nitekim Rusya'ya taşınır taşınmaz ilk işim Systema çalışmalarına başlamak olacak fakat Türkiye'de yeterli kaynak bulamadım.
Bunun yanında Krav Maga ile ilgili Ankara'da bir yer biliyor musunuz?
sn tengrimountrain,
sanırım arayış içindesiniz...ancak, birçok branşı çalışmak fazla bir anlam teşkil etmez...oysa , uygun olan ihtisaslaşmadır...sanırım gençsiniz, ilerde daha iyi anlarsınız...
krav maga , konusunda size tavsiye edebileceğim, bunun asparagas bir sistem olduğu...

İhtisaslaşma hakkında fikirlerinize katılmamak elde değil, her yerde olan hiçbir yerde olmaz sözüne inanırım. Bununla beraber tespitiniz doğru, Muay Thai'yi gerçekten sevmeme rağmen eğer çok ters olmayacaksa Krav Maga veya Systema ile cross-training yapılabilir mi diye merak ediyorum, arayışım bu yöndedir.
Krav Maga'nın iyi bir sistem olmadığı düşüncenizin sebebi nedir? İsrail'li tanıdıklardan gördüğüm kadarıyla evet bir spor değil tam olarak ama etkili bir sistem, hatta çoğu şeyi de Muay Thai'den aldıklarını belirtmişlerdi.
Bence serbest sitil bir sistemin kendi ispatlayacağı tek platform ufc, mma gibi organizasyonlardır. Ama burada dövüşen dövüşçülerden hiç krav maga temelli olan duymadım.
Birde bir sistem oluşturulurken başka sistemden bişeyler alıyorsa yeni bulunmuş bir şey olmadığı manasına da gelir

Bahsettiğimiz organizasyonlarda şu an için en geçerli sistem Muay Thai ve Brezilian Jiu Jitsu dur. Ve Kafes dövüşçüleride genelde bu iki sistemi beraber çalışıyorlar. Daha önce forumda açılan MMA ve UFC ile ilgili başlıkda da bu konu konuşulmuştu.
abdülhamit hoca,
sanırım konuyu özetlemiş...müteakip defalar söylemekten artık yoruldum..
dünyada sistemler 1990 lardan sonra sınırlar vb oluşturulmuş durumda, bunların haricinde sistem yaratmaya çalışmak ciddi olgular olarak karşılanmıyor...sistemeler:
"kontakt olanlar, nonkontakt olanlar, ayakta yapılanlar ve hem ayakta yapılanlar ve yerde yapılanlar "olarak şekillenmiş durumda...örneğin, 1995 den sonra oluşturulan "sanda" sistemi ,ortada bir format içerdiğinden "çin" hariç tutunamadı...
krav maga'ya gelince , benim gördüğüm bu sistemler içinde en zayıf olanı...yanılmıyorsam 2003 ya da 2004 idi, ve tek savaşta üretilen "döğüş sistemi "olarak pazarlanmaya çalışılıyordu...merkezlerine ,"yahu ,savaşta bir silahsız bir döğüş sistemini nasıl oluşturdunuz ,bunu nasıl yaptınız ?" diye mailler göndermiştim, halen cevap verecekler!...son zamanlarda, siteleri hayli değişmiş , silahlar,elektronik, koruma sistemleri, "güvenlik" sektörüne yönelmişler...eeee, naparsın pazarlama, yiyenler var ki ,adamlar şatafatlı laflar edebiliyorlar...vatandaşları duyanlar da "cia" ya ,başkanın korumalarına falan israilliler ,krav maga vb eğitim veriyorlar imajı uyandırmaya çalışılıyor,ama böyle birşey olabilir mi?...
("evvel den self defence sistemi olan abd kenpo,jiu jutsu" karışımı bir formatları vardı, siz söylüyorsunuz "muay thai" yi inceliyorlarmış!!..)
kolay gelsin...
bilginize : "ruslar ,muay thai de çok ileridir...geçmişten gelen spor birikimleri ile "muay thai "yi kendilerine özgü yorumlamışlardır..bu nedenle, muay thai de devam etmeniz bir tayland kadar faydalı olur!...
systema , yeni bu sistem sanırım rusların özgü sporları "draka" (boks,güreş) içinden gelenlerin oluşturdukları sistem, içine "jiu jutsu" formatı da katılmış...ve tabi ki askeri bakış açıları da eklenmiş...
bu tip askeri oluşumları ilk gündeme getirenler ingilizlerdir ...kısaca "military combat" diye adlandırılan bir sistemi ,bıçak,jiu jutsu vb konularını da yerleştirerek özellikle uzakdoğu sömürgelerinin sistemlerinin katkıları ile zenginleştirmişlerdir...örneğin, çok iyi bıçak kullanan "gurka ların "sistemini ,birliklerinde bulunmalarından dolayı aplike etmişlerdir...
Bir rambo daha çıkartırlar vietnemda yenilgilerini süsleye püsleye gösterdikleri gibi kravmagayı da süslerler bizim bitirimlerde flm biter bitmez dökülür sokağa birer kravmagacı olarak

1-sıstem yada ekolun ıyı guclu olması tamam ama yapan kısının yapı olarak gucsuzse teknık olarak zayıfsa hıc bır anlamı kalmaz
2-14 yıl fıılı olarak calısırken kenpo karatede konyada 1.dan judoda ıse turuncu kemere bırakmak zorunda kaldım ama su an halda teknık toplayıp ıncelıyorm gordugum tek sey bırılerının bu ısten rant amacıyla boyuna amerıkayı kesfedıp patatesı seker kamısını satmaya calısması
3-krav maga olsun baska bır sey olsun esas onemlı olan temelın saglam olması kısı temelı saglam degılse ne yaprsa yapsın teknıgın mahıyetını anlamadıgı muddetce o tekngın dehset muthıs olmasının onemı yoktur
4-gordugum kadarı ıle herkeste bır arayıs var ama bu arayısların cogu sıyah kemerım edası havası ama malısef dısarda madaly vermıyorlar
ayrıca artık zamanımızda bu sılerle ugrasan yada az cok bılgısı olan ınsanlar cogaldı bu yuzden sıze tavsıyem artık onununzden daha cok arkanızı daha cok korumanız
5-her teknıgı her hareketı dısarda uygulamak cok zor evet kavgalar 10 15 sanıye surebılır o an ıcın ya sonra ertesı gun karsınızda 10 15 kısı bulabılırsınız esas olan burası ıste teknıgınız beynının ve sogukkanlı olmanız dıyecegım amaen cok onemlı olan ıse dayanıklımısınız adamlar gelırken sızın gıbı spor yapmıs bırınıde getırebılırler ıste burda artık gercek olan ortaya cıkacaktır
Krav Maga sistemini araştırmadığınız için yorum yapmasanız daha iyi sayın arkadaşlar. Krav Maga spor değildir, bir dövüş sanatıdır. En hızlı ve en etkili bir biçimde rakibini saf dışı etmek temel kuraldır. Diğer sporlar gibi raundlar, ziller, havlular yoktur. Sokaklar bir arenadır.
Çünkü bu arenada sizin yardımınıza yan taraftan atılacak bir havlu veya gong zili yoktur.Kombine bir sistemdir bu sistemde yumruk,dirsek,kol,kafa,tekme,diz,ısırma, rakibi civarda altedecek ne varsa kullanılmaktadır. İki sistemi vardır Sivil Gruplara verilen ve Askeri gruplara verilen sistem.
Biz bu sistemi Türkiye de öğreten tek kurumuz. TSE Patentli ve Türkiye de şu anda tek merkezde bu eğitimi veriyoruz. Hocam Bülent Çetin, Do sporları hocası,Eski bir Lejyoner ve israilde krav maga eğitimi almış bir kişidir. Çeşitli şirketlere güvenlik danışmanlığıda vermektedir.
Bu sistemi yadırgamayın çünkü diğer sporlar gibi her köşe başında bir şubesi yoktur.
Dojomuzda her isteyene eğitim verilmemektedir.Ticari kaygımız yoktur.
Spor yada sanat ama sitenizde mma ile ilgili resimler var hani arenası sokaklarya(!) bu söylemle çelişmiyormu?
Birde ticaret odası ve Vergi numarası ticaret haneler için kullanılan bilgiler sitenizde yer vermişsiniz ticari amacınız yok ya o açıdan.