08-29-2008, 10:09 AM
08-29-2008, 10:18 AM
Merhaba
Ülkemizde savate sporu çalışılıyor, ancak bu müsabaka ağırlıklı olarak yapılmakda, sıfırsan savate sadece Etilerde adını unuttuğum bi rkulüpde özelde olarak veriliyor, fransız bir bayan tarafından.
Savateyi diğer sporlardanayıranözelliği ise kurallar çerçevesinde ve belli olmazsa olmazları olan bir spor olması, işin en ilginç yanı ise bayanların daha çok rağbet ettiği bir spordalı.
Bir ara Hülya avşar ın adına çıkan Hülya Dergisindede haber olmuştu bu spor dalı.
Ülkemizde savate sporu çalışılıyor, ancak bu müsabaka ağırlıklı olarak yapılmakda, sıfırsan savate sadece Etilerde adını unuttuğum bi rkulüpde özelde olarak veriliyor, fransız bir bayan tarafından.
Savateyi diğer sporlardanayıranözelliği ise kurallar çerçevesinde ve belli olmazsa olmazları olan bir spor olması, işin en ilginç yanı ise bayanların daha çok rağbet ettiği bir spordalı.
Bir ara Hülya avşar ın adına çıkan Hülya Dergisindede haber olmuştu bu spor dalı.
08-29-2008, 01:08 PM
09-02-2008, 09:24 AM
Verdiğin siteyi bend etakip ediyorum ancak güncellen miyor, ve orada sadece maç bilgileri var.
detaylar yok yani o site yeterli değil.
detaylar yok yani o site yeterli değil.
09-21-2008, 09:19 AM
Savate eski bir Fransız savaş sporudur,her ülkede çalışmaları farklılık gösterebilir. Ama olmazsa olmazları vardır. Ben Hollanda'da eğitim aldım,hocam Marc Holland'dır, Savateyi'de Türkiyede gerçek anlamda bilerek yapan antranörede rastlamadım. benim izlenimim, Türkiyede genelde Tae kwon do asıllı sporcular yapıyor. İlerleyen zaman içinde Türk sporcularında bu spora bir sentez getireceğine inanıyorum. Ama başta'da dediğim gibi önce olmazssa olmazlarını bilmek ve kısada olsa bir eğitim almak lazım. BU sporla ilgilenen tüm arkadaşlara yardıma açığım.
http://www.savate-tr.com/
http://www.savate-tr.com/
10-05-2008, 10:59 PM
Buradaki verilen federasyon sitesine girdim. Ancak yeterli bir bilgi içermiyor. Bu işi Fransada 3 ay kadar yapmıştım şimdi Türkiyede yapmak istitorum çok asil bir spor hatta federasyon olmaya aday ancak geçen tai boksda alınan madalyalar dikkatimi çekti tebrik ederim ancak uzak doğu spor federasyonu diye bir birlik gördüm ne olduğunu hangi sporlara hizmet ettiğini anlıyamadım zaten bir organizasyona benzemiyor. Ve tabiki çok üzüldüm bir habere Savate gibi federasyona laik bir sanat bambaşka bir çatı altında kendini çok küçültmüş üzüldüm. Benim Fransız arkadaşlarım var Türkiyede bu işe yatırım yapacaklar ancak bu derece olduğunu bilmiyordum format yapıp sıfırdan oluşum olması gerektiğini düşünmekteyim.
Saygılar
Alp Jorem st
Saygılar
Alp Jorem st
10-29-2008, 06:22 PM
kardeş burası TURKIYE burada boyle şeyler olur sen ısterden gsgm ye basvur federasyonu kuracagına emınım YAGLI GURES DEN daha asıl olamaz savate kırkpınar gureslerı 700 yıldır yapılıyor bence en asıl spor yaglı gurestır ,sen savate calısarak her seye fransız kalmıssın
dıger sıstemlerıde ıncele bence
fransız kalma
sagyılarımla
dıger sıstemlerıde ıncele bence
fransız kalma
sagyılarımla
10-31-2008, 02:16 AM
Yağlı güreşden bahseden arkadaşın dalga geçtiğini temenni edebiliyorum sadece
Ciddi ciddi Savate olayı ilgimi çekmeye başladı, Muay Thai'yi hiç bırakacağımı sanmıyorum ama birkaç ay Savate eğitimi alıp maçlara çıkmak değişik bir tecrübe olurdu.

Ciddi ciddi Savate olayı ilgimi çekmeye başladı, Muay Thai'yi hiç bırakacağımı sanmıyorum ama birkaç ay Savate eğitimi alıp maçlara çıkmak değişik bir tecrübe olurdu.
10-31-2008, 03:26 PM
Yağlı güreşler Türk milli sporu olup her zaman saygı ile anılacak bir spor dalıdır her türk çocuğu kocayusuf hikayelerini dinlemiştir. gerçek olan bir spor dalını doğru ve etiğine uygun bir şekilde bozmadan yansıtmak,öğrenmek ve öğretmektir. İnsanın kendisini yenilemesi çağa ayak uydurmasıda kişinin ayrı bir vizyonudur. Kişi kendisini eğitmemiş ve düz bir mantıkla hayata bakıyorsa spor hayatıda buna göre değişecektir bunlar kişisel düşüncelerim, amacım kimseyi incitmek yada karalamak değil. ayrıca ben baba türk anne fransız bir ailenin fransız asıllı bir çocuğuyum. Savatede benim milli sporum ve bu sporun en doğru şekilde empoze edilmesinide isterim bu konudaki tüm gelişmeleride en ince detayına kadar takip etmekteyim ve fransa hükümetiylede bu konuda devamlı irtibat halindeyim tüm sporcu arkadaşlarada başarılar dilerim.
Alp Jorem...
Alp Jorem...
12-24-2008, 12:09 PM
çalışmak isteyen arkadaşlar kendilerini bu işe tamamiyle kanalize etmek zorundalar...zira, savate (boxe francaise /fransız boksu ) şahsına munhasır , çok kuralları olan bir disiplindir...
zamanında (1980 larda ) çalışmayı başlatalım mı diye bayağı düşünmüştüm, ancak fazla kısıtlı çevre tarafından uygulandığından ve yöneticilerinin aşırı snob oluşundan pek sıcak bakamadık...
zaten, "ernesto hoost, rob kaman, andre brilleman , lucien carbin,muzaffer yamalı ,fred royers" gibi "muay thai-kickboxing "döğüşcülerinin bu kulvarda da bayağı derece vb elde temeleri üzerine "savate "iyice daha da kurallandırımaya başladı( yumruklardan sonra tekem kuralı vb vb) ...bunu yapmalarının en büyük nedeni bu gibi kişilerin önünü tıkamak olmuştu...sanırım bugün iyice kendine has bayağı kurallar yumağı olmuştur ...belki de her yumruktan sonra 3-5 tekme atma vb getirilmiştir...(eskiden "baton" , "escrima " bölümleri de vardı...şimdi durum nasıl acaba?...ayırdılar mı*..
kısaca , muay thai, kickboxing yapanların kolay kolay adapte olamayacakları , tamamen bu işe özel kanalize olunması gerektiren bir yapısı mevcut ...bu yüzden de dünyada o kadar popüler olamadı (ne diyelim "fransız snobluğu "nun tipik örneği...)
ama ,etki yönünden de pek yabana atmayalım, vaktiyle 70lerin sonu idi galiba, fransız savatecinin japonya da 4 adet kickboksörü "kick boks "maçlarında yendiğini de hatırlıyorum..(gerçi "kickboksörler "kyokushin karate den geçen kişilerdi...)
zamanında (1980 larda ) çalışmayı başlatalım mı diye bayağı düşünmüştüm, ancak fazla kısıtlı çevre tarafından uygulandığından ve yöneticilerinin aşırı snob oluşundan pek sıcak bakamadık...
zaten, "ernesto hoost, rob kaman, andre brilleman , lucien carbin,muzaffer yamalı ,fred royers" gibi "muay thai-kickboxing "döğüşcülerinin bu kulvarda da bayağı derece vb elde temeleri üzerine "savate "iyice daha da kurallandırımaya başladı( yumruklardan sonra tekem kuralı vb vb) ...bunu yapmalarının en büyük nedeni bu gibi kişilerin önünü tıkamak olmuştu...sanırım bugün iyice kendine has bayağı kurallar yumağı olmuştur ...belki de her yumruktan sonra 3-5 tekme atma vb getirilmiştir...(eskiden "baton" , "escrima " bölümleri de vardı...şimdi durum nasıl acaba?...ayırdılar mı*..
kısaca , muay thai, kickboxing yapanların kolay kolay adapte olamayacakları , tamamen bu işe özel kanalize olunması gerektiren bir yapısı mevcut ...bu yüzden de dünyada o kadar popüler olamadı (ne diyelim "fransız snobluğu "nun tipik örneği...)
ama ,etki yönünden de pek yabana atmayalım, vaktiyle 70lerin sonu idi galiba, fransız savatecinin japonya da 4 adet kickboksörü "kick boks "maçlarında yendiğini de hatırlıyorum..(gerçi "kickboksörler "kyokushin karate den geçen kişilerdi...)