Mücadele Sporları | Kickboks, Muay Thai, Taekwondo, Judo, Aikido

Tam Görünüm: MUAY THAİ KHAN SİCİLİNDE PİLOT BÖLGE EGE OLDU
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
İLK LERİ GERÇEKLEŞTİREN MUAY THAİ DE İLKLERİ SUNAN BÖLGE YİNE EGE BÖLGESİ OLDU.
Muay Thai de Khan sicili ile birlikte Antrenör ve Hakemlerin sicillerini tutabileceğimiz bir web tabanlı veri tabanı oluşturuldu ve test çalışmaları Ege bölgesinde başlatılmıştır.
Khan sahibi sporcuların web sitesine üyeliğinide gerçekleştiren sistem sayesinde sporcular, antrenörler, spor kulüpleri ve hakemler bilgilerini güncelleyebilecek ve ilgili kişilere gönderilecek SMS, e-mail ve posta gibi işlemlerde güncel adreslerine haber veya talimat ulaştırılacaktır.
Türkiye'nin tamamı sisteme girdiğinde kimlik kartı ve diploma gibi baskılı işlemlerde kolaylık sağlanacağı gibi Türkiye Muay Thai Federasyonu veya Savunma Spor Kulüpleri Federasyonu web sitelerine gönderilen haberler anında e-mail ve SMS ile Khan sahibi sporculara, antrenör, hakem ve spor kulüplerine ulaştırılacaktır. Daha birçok kolaylık sağlayacak sistem Ege Bölgesinde Teknik Kurul Başkanımız Ömer DAĞDELEN, M.H.K. Üyemiz Şakir BAYRAMOĞLU ve B.H.K. Başkan Yardımcısı Mehmet Serhat ÖZCAN tarafından veriler girilerek test edilmektedir.

Web Sitesine giriş te Kullanıcı adı: "onay kodu" Şifresi: "T.C. Kimlik No veya Lisans No" olan sisteme sporcu girişleride şu anda mümkündür.
Khan Sicil Adresi: http://www.muaythai.gov.tr/modules.php?name=Temsil
Resimli Yardım: http://docs.google.com/Doc?id=dwj9msk_37dr3jk6hb
Ben de bu sporların hepsini yapabilirdim ne sandınız sadece isimlerini söyleyemediğim için yapmıyorum.
Söylemeyi unuttum birde kilom sadece sommaa cılara göre.120 kğ.
SİTEDE TELAFUZ DERSLERİDE AÇACAZ YAKINDA Smile[Resim: foodnmouth.jpg]
selamlar,
herşey güzel, tabi ki veri tabanı gayet güzel birşey...ancak, bir de müsabakalara giriş kriteri olarak 6ncı khan sınırlaması kaldırılsa çok iyi olacak (kickboks un koyu kahverengi uygulaması yapması gibi) ...oysa, ne uluslarası muay thai federasyonları (ifma,wmf vb) ne de wako kuruluşu bu kriterleri uygulamaz, zira uygulayamaz...
nedenleri basit:
-her stilden döğüşcü kurallara uymak şartı ile katılabilir...
-kuşak,kemer,derece olimpiyat konsepti ile uyum sağlamayan, oic,gaisf vb tarfından baz alınamayacak parametrelerdir...

khan verilmesin demiyoruz, zira meraklısı çok ,ve zaten herkes de müsabık olamaz (sistem ifma ve wmf de koyuldu, ancak dediğim şekilde...9

selamlar,
Hocam ben bazı taşların zamanla yerlerine oturacağını düşünüyorum, bu söylediğiniz konularında federasyonların ekonomik kaygılarından kaynaklanıyor sanıyorum, öyle ki. ismi geçen organizasyonlar hem amatör hem prof. dövüşmeye izin verirken Türkiyede Prof. Dövüşen amatör dövüşemiyordu. Ama şimdi bunun da önü açıldı ve sporcu hem amatör hem prof dövüşebiliyor. Saygılar...
abdülhamit hoca selam,

tabi ki ekonomik kaygılar neden oluyor, ve finansman da çok önemli, ancak bu konuların çözümü bu şekilde "yaptım,oldu" mantığı ile olmamalı...bunun en kolay yollarından biri "diğer ülke federasyonları nasıl yapıyor,neler yaptılar ?.."çerçevesinde incelemek olmalıydı...zira, bunların çoğu deneyimli ,ve bu konuları yaşayarak çözmüşlerdir...işbu sözkonusu organizasyonlar "müsabaka giriş ücreti "almakta idiler ve bu sistem daha mantıklı ...

wako başkanı falsoni ile de bu konuları gerek bangkok'da iki sefer gerekse yazışarak görüştük ve istişare etmiştik...wako da da "kemer"konsepti tabi ki var, nedeni "semi contact,light contact,form"gibi branşlar çerçevesinde "karate,tkd,tangsodo,kenpo vb" gibi "kuşak sistemi" olan sistemlerden gelenler mevcut ,ama diğer yanda "thaikickboxing"( her ne kadar "k-1 contact" denmeye çalışılsa da bu fazla süremez,zira "k-1 organziasyonu "bu adın kullanılmasına izin vermeyecektir, zaten "wako -fideka yönetmeliklerinde ""k-1 contact/rules "bölümünü açtıınızda arkada "thaikickboxing" olarak bölüm başlar...neyse bu ayrı b,ir konu!), "low kick", "full contact" bölümlerinde ise "muay thai,boks,savate" gibi içinde "kuşak,derece sistemleri "ile alakası olmayan sistemlerden gelen döğüşcüler olduğu ve bu nedenle "wako"nun müsbakalarda bu kısıtlamayı baz almadığı mr falsoni tarafınca açıklanmıştı ve zaten bu bütün "iska,wkn vb" orgnziasyonlarda da aynıdır...
finansman , genelde diğer organziasyonların uyguladığı gibi müsabakalara girecek sporcuların katılım payları ile rahatlatılabilir...kuşak, kemer alma durumu ise , yine eskisi gibi devam edebilir ve antrenör olunması vb konuları için uygulanabilir ,fazla bir kontrast teşkil etmez, zira bu tip hiyerarşik derecelere meraklı oldukça fazla kişi ülkemizde mevcut...böylece finansman konusunda sıkıntı yaşanmaz...
Referans Adresler