Aarkadaşlar yanlılş anlamayın her sporun kendine özgü bir hedefi amacı ilkeis ve zevki vardır ancak kicbox olimpik değildir box olimpiktir diğer sporlar değildir zaten burdaki tüm sporların en çok önemli olduğu spordur taekwondo olimpiyatlarda en çok adı geçen sporların arasındadır
yaşı küçük olanlara öğüdüm şudur:
eğer bir uzakdoğu sporuna gidecekseniz taekwondoya baslayın taekwondo daha çok benimsenmiştir göze hoş görünür ve zordur aynı zamanda ben 4 senedir taekwondocuyum bu yıl yıldızım siyah kuşak 2. pumum sorularınızı bur konu üzerinden cevaplayalım
pardon ama siz kaç yaşındasınız

İlk defa bir tekvandocudan bu kadar narsizm kokan bir yorum gördüm. Diyecek birşey bulamadım ne diyeyim, demek tekvando ve boks dışındaki sporları yapan bizler boş işlerle uğraşıyoruz, olimpik spor değil tabi. Hatta başındaki "spor" kelimesini de kaldırıp, "hobi" yapabiliriz.
Açıkçası tekvandoyu gayet seviyorum, "bir yere kadar" gözüme de hoş geliyor. Hatta sık sık idmandan sonra tekvando kökenli arkadaşlardan bana maçta işime yarayabilecek tekvando tekniklerini çalıştırmalarını da rica ediyorum. Ama en azından benim gözlemlediğim kadarıyla, tekvando kökenli genç arkadaşların çoğu başta muay thai olmak üzere diğer branşlara kaymak için can atıyor. Yine de sizin bu kadar tutkuyla bağlanmanıza sevindim. Umarım "olimpiyatlara katılır", böylece bize aslında pek matah sporlarla uğraşmadığımızı göstermiş olursunuz.
-dünyaya bir göz atılınca "taekwondo" çalışan kitleler açısından "karate "ile birlikte en çok kan kaybeden branşlar arasında...özellikle batı da , ve hatta kalesi olan "abd" de (ki burda "itf" tkd güçlüdür) çok ama çok önemli kan kaybetti...son derece minimal çerçevelerde çalışılıyor..zaten, "kore, türkiye ,almanya ve biraz ispanya dışında pek fazla kalmadı..türkiye , bu bağlamda fazla çalışanı ile dünya tkd örgütü için önemli..
-"wtf -tkd " sistemin olimpik olmasındaki neden sadece o dönem olimpiyatların "kore de "yapılması ve ekonomisi güçlü (o zamanlar) kore nin siyasi baskı neticesi ,benim sporum da var demesi..ancak, şimdi "tkd "yi çıkartmak için ve "martial arts games" e plase etmek için ellerinden gelen yapılıyor..ve tabi ki diğer tarafta kalmak için direniyor..
-döğüş sporları açısından "olimpiyatlar " sadece bizim için ,ve bizim gibi devlet himayeli kalmış birkaç ülke açısından bu kadar önemlidir..zira, çoğunda bizdeki gibi muazzam bir "ödül yönetmeliği "politikası yok..sporcular , kazançlarını daha çok konsorsiyumlara giren sponsorlar ve reklam vb gelirlerinden elde ediyorlar...
-ben, bu fanatik arkadaşın yazısına hitaben , ancak kendisine dünyada her gün "taekowndo" çalışan kitle sayısının "kar gibi" erdiğini rahatlıkla iletebilirim..olimpik olması da bu gerçeği değiştiremiyor..olimpik olmak herşey demek değildir..ülkemiz bu konularda bir 10-15 yıl geriden geldiği için bu gerçek belki hala pek kavranamamış ,ama bu da dünya paraleline ulaşacak..
-arkadaşın yazdığı "taekowndo nun göze hoş olması ve zor olması konusunda "ne diyelim ki?..
"örneğin ,bana ve birçok insana çok basit,kısıtlı teknikler ve son derece güçsüz geliyor.."

yaş 14
arkadşlar yanlış anlamayın başta dedim değilmi her sporun kendien göte bir amacı falan vardır diye
ben burda tekvandoyu övdüm sadece tamam diğer sporlarda girdi işin içine ama sizin abarttığınız kadarda laf atmadın özür diliyorum herkezi adına
her spor olduğu gibi tkd guzel bir spor benımde temelım taekwondo ama ben tkd sıstemını sıkıtlı bır sıstem olarak göruyorum tabı herkezın her spor dalına olan sempatısı farklıdır senın küçük yaştakı kardeşlerımızı spora yönlendırmen guzel bişi ama muay thai kickboxing boks vs gibi dallarını aşağıda bırakmadan yaparsak daha guzel olr
levent8181 Yazılan:her spor olduğu gibi tkd guzel bir spor benımde temelım taekwondo ama ben tkd sıstemını sıkıtlı bır sıstem olarak göruyorum tabı herkezın her spor dalına olan sempatısı farklıdır senın küçük yaştakı kardeşlerımızı spora yönlendırmen guzel bişi ama muay thai kickboxing boks vs gibi dallarını aşağıda bırakmadan yaparsak daha guzel olr
anlayaşından dolayı teşekkür ederim
aşağıda bıraktığımdığından değilde...
neyse özürdilerim hepinizden yanlış anlamalar olduğu için
siteniz çok güzel bu arada
İşte sporcu ahlakı ve anlayışıda bunu gerektirir