Mücadele Sporları | Kickboks, Muay Thai, Taekwondo, Judo, Aikido

Tam Versiyon: SAVATE NEDEN HALEN DÜNYA'DA KISITLI ÇEVRELER,SALONLAR TARAFINDAN UYGULANIYOR?..
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
savate (FRANSIZ BOKSU)neden halen dünyada kısıtlı çevreler,salonlar tarafından uygulanıyor?!..oysa ,döğüş sistemi olarak yabana atılamayacak bir displin görüntüsündedir......

özellikle ,yurtışında çalışan türk arkadaşlar,antrenörler var ise bu konularda görüşmek isterim...1980 lerde de bu konuyu türkiye de başlatmayı düşünmüştük, ancak yapılan araştırma,kriterleme sonucu başlatmaktan vazgeçmiştik...

dikkat: "savate" şampiyonaları neden az, veya dünya federasonuna üye ülke sayısı neden az " falan demedim...sorum net ve açıktır , "neden dünyada halen az sporcu ve salon tarafından uygulanıyor? "...yoksa ,tabi ki avrupa,dünya şampiyonası fransız hükümeti desteği ile başlatılımış ve sürmekte...

savateci arkadaşlara da selamlar
katılımın olmaması çok da yadırganacak bir husus değil...

aslında bu spor geçmişi ve kökeni olan bir kültür ihtiva ediyor...ve çok da etkindir...yanılmıyoram 1970 ba senelerdi, "savate" ustası bir fransız japonya da 4 adet japon kikbokscuyu haşat edivermişti...

ancak, her yerde olduğu ürünleri sağlam olduğu halde pazarlama alanında zayıf olan fransızların bu spor dalını yeteri kadar tutunduramamaları bir dünya gerçeği...

yoksa, savate dünyada büyük kitleler tarafınca çalışılır olurdu...

(sakın kimse, dünya şampiyonasına 60 ülke katılıyor,ama...demesin...tabi ki katılır,ama konu çalışan,uygulayıcı,sporcu sayısı açısından olarak açılmıştı...)
Hocam bize savatenin müsabaka sistemleri konusunda bilgi verebilirmisiniz?
eskiden tek bir sistem olup (1980 li enelerden söz ediyorum) contact sistemde döğüşülürdü ve birçok organizasyonun içinde "baton" (baston,değnek) döğüşü kısmı da vardı...

her 3 yumruğa bir tekme atma mecburiyeti vardı, eldivenleri kes tipi ayakkabılar ve bu altı olan ayakkabıların yan itici tekmelerin tesirini arttırdığından eldivenlerin önkol bölümleri muhafazalı ve daha uzundu...diz,dirsek,tutuş,itiş ,kaval vuruşu yasak olup, diz eklemlerine yan tekme,ters geriye yatıp içeriye tekme tipi vuruşlar bolca idi...(zaten "bruce lee filmelerindeki ayak teknikleri konusunda "savate "den çok etki aldığı rahatca gözükür...zaten, el figürü çizimlerinde "savate" üniformalı tipleri görebilirsiniz...)kaval

ancak, sanırım şimdi ana neden olarak "kickboks" kökeninden gelenlerin önünü kesmek için çok daha kurallı bir hale getirmişler gibi...zira, 1980 lerde "muay thai -kickboxing" ci olan "rob kaman,fred royers,ernesto hoost,bayram çolak,brilleman" gibi şampiyonlar savate müsbakalarında da boy gösterip rahatça "savate dünya,avrupa şampiyonu "olbiliyorlardı...ayrıca, bir de "kategoriler" oluşturulmuş galiba ...
isterseniz bakayım, artık fazla ilgilenmediğim için açıkcası son gelişmeleri de net bilmiyorum...
Selam Beyler
Savate konusunda kim kimler var bilmiyorum türkiyede, sadece karakuşak dergisinde kemal yolcu uluslararası hakem olarak yazı yor.
Oda nereden öğrendi ise.

Bneim fransadan arkadaşım var ve savate dünya şampiyonu, savate öyle alel adele bir spor değil, oraya gittiğimd eçalıştım biraz.

Kick boksa benzemiyor, döğüşleri farklı ve 3 çeşit döğüşü var artı birde sopalı döğüşü var o tam farklı bir şey.

en büyük özellikleri ise kuralcı olmları ve amatörü başaranları 5 raunt döğüştürmeleri, bu çok önmeli herkes 5 raunt maç yapamaz.
Bukonuda sorusu olanlara bilgiler vere bilirim.
Referans URL