Mücadele Sporları | Kickboks, Muay Thai, Taekwondo, Judo, Aikido

Tam Versiyon: FULL CONTACT KARATE SİSTEMLERİ?..
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.
"KYOKUSHİN,ASHHARA,SEİDOKEIKAN,SHIDOKAN,DEIDOKAN,ENSHIN,BUDOKAI "
bu sistemleri çalışan arkadaşlar yazarlarsa burada bir bölüm oluşturabilinir...
ve hatta herbirine AYRI bölüm dahi açılabilir...

özellikle "kyokushin" in dünyada çok uygulayıcısı vardı...hatta 198O lerde uygulayıcı sayısıNIN "shotokan "dan bile fazla olduğu söylenirdi...
Ben Afyonkarahisar da Ashihara Budokai Do çalışıyorum, O bölümde olabilir, türkiyede genç olarak ashiharacı daha fazla bence, diğerlerini(KYOKUSHİN, ENSHİN VS..) hocalarımız anlatıyor ama Türkiyede müsabakaları olmuyor sanırım...
kdirz arakadaşım,

bütün bu yukarda sayılı sistemler "kyokushin" den ayrılan ve kendi şahsi stillerini kuran hocalar tarafından ortaya koyulmuştur ve halen de devam ediyor...kyokushin karate nin türkiye uygulayıcısı ve temsilcisi sn ferhat özsert idi(kendisi iyi kötü benim kuşağım sayılır)...bu konuda çok ama çok emeği vardır!..daha sonraları bazı nedenlerden dolayı "kyokushin" i terkederek türev olan, yeni kurulan "ashihara" ya geçtiğini belirtmiş idi..ancak, gözüken o ki daha sonra bir takım idari,muhattap bulamama vb sıkıntılar nedeniyle bu camia dağılmış gözüküyor (gerçekten de yazık, zira 1980 lerde bayağı bir çalışanı vardı...)

"Ashihara Budokai Do ", menşe olarak türk arkadaşların önderliğinde ortaya atılan bir kuruluş,ve sanırım bazı sıkıntılar nedeniyle (üye ülke sayısı vb) sn muzaffer ılıcak'ın da katkıları ile
"budo kai" dünya federasyonuna bağlanması çalışmaları mevcut ve hatta bağlandı...

gerçekten de bu teorik olarak doğru çözüm olarak gözüküyor ,zira "türkiye" iyi bir şekilde örgütlenebilirse bu federasyonda söz sahibi olması mümkün...hem böylece sizin gibi çalışan arkadaşlar çalışmalarının karşılığını alabilecekleri bir organziasyona sahip olacaklardır..
ama, tabi ki herşeyden önce sağduyu ve yapıcı katılım gerek,polemikler vb ile bir yere varılamayacağını herkesin anlamasını hatırlatmakta fayda var..
Hocam açıklama için teşekkür ederim. Türkiye olarak, diğer ülkelerle, Ashihara budokai maçları düzenleyen, Budo federasyonu var(bir kaç eksiği varmış hala) o kadar heralde...
kdriz arkadaşım,
anlatamadım herhalde...

"ahihara budokai " federasyonu resmi, "gsgm" tarafından tanınan bir federasyon ve bu kısır döngüye girdiğinden kapsamlı bir uluslarası federasyona bağlanması lüzumu hissedilmiş ve "budokai "federasyonuna resmi olarak bağlanılacak ...ve böylece "gsgm" nin tanıdığı,sporcuların faaliyetr sergileyebileceği bir olanak sağlanmış olacak...

sanırım "kyokushin"e bağlanılmasında ciddi sorunlar mevcut,zira "oyama"nın ölümünden sonra bu kol da oldukça dağılmış ve bir sürü stil türemiş durumda...

tarafsız gözle bakan biri olarak, çözüm bana ilk etapta makul gibi...

ercan gürgöze Yazan:
kdriz arkadaşım,
anlatamadım herhalde...

"ahihara budokai " federasyonu resmi, "gsgm" tarafından tanınan bir federasyon ve bu kısır döngüye girdiğinden kapsamlı bir uluslarası federasyona bağlanması lüzumu hissedilmiş ve "budokai "federasyonuna resmi olarak bağlanılacak ...ve böylece "gsgm" nin tanıdığı,sporcuların faaliyetr sergileyebileceği bir olanak sağlanmış olacak...

sanırım "kyokushin"e bağlanılmasında ciddi sorunlar mevcut,zira "oyama"nın ölümünden sonra bu kol da oldukça dağılmış ve bir sürü stil türemiş durumda...

tarafsız gözle bakan biri olarak, çözüm bana ilk etapta makul gibi...

Söylemek istedeğinizi anladım, uluslararası bu(WBF) federasyonda müsabaka edebildiğimizi söylemek istedim.

tabi ki faaliyetlerine iştirak edebilirsiniz...ancak, bildiğim kadarıyla, ismi değiştirilen "budokai" (eski ashihara budokai federasyonu) gsgm tarafından tanınan bir federasyon ve eğer bağlanılacak bu "budokai dünya federasyonunda" ülke sayısı,sporcu sayısı kriterleri yeterli olursa müsabık arkadaşlar derece almaları halinde inşallah ödül alabilecekler...(tabi ki o zamana kadar başka şeyler değişmezse ,neticede burası türkiye ve herşey her gün olabilir...)
ercan hocaya bir sorum olacak.

'' (kendisi iyi kötü benim kuşağım sayılır)'' ... benim kusagım derken ?
Referans URL