Mücadele Sporları | Kickboks, Muay Thai, Taekwondo, Judo, Aikido

Tam Görünüm: MUAY THAI'YE BAŞLAMAK ??!!!...
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
MUAY THAI YE BAŞLAMAK ???!!!..

örneğin , potansiyel salona çeşitli döğüş disiplinlerinin yapıldığı salona :rolleyes:geldi sporcu soruyor?!..
"Dünya çapında en etkili kendini savunma sporu olarak kabul edilen, vücutta yumruk ve tekme dışında diz ve dirsek gibi çok daha etkili silahların kullanıldığı bir sporu icra ederek, hem sokakta hem ringde işine yarayacak yetenekler kazanmak ister misin? Yoksa yüksek kontak derecesi olmayan, vücudun darbe toleransına çok yüklenmeyen fakat yine de etkin tekme ve yumruk atmayı öğreten bir spor mu yapmak istersin?" diye soran antrenör bence "Muay thai mi çalışmak istersin, yoksa kick boks mu" şeklinde direk olarak müstakbel sporcunun eğilimini ölçmüş olur. (hafif bir yönlendirme de var işin içinde tabi... örneğin: dünya çapındaaaa... Big Grin)
seni bizim salona "satış,promosyon müdürü "olarak tayin etmek lazım...Smile (ancak, "tutuş,atış,güreş,clinch ksımını " unutmuşsun?..)

ancaaak, ya gelen talebe hocam:

"bruce lee 'nin yaptığı şeyden var mı? .." diye sorarsa Rolleyes

ne demeli?...
ercan gürgöze Yazılan:ancaaak, ya gelen talebe hocam:

"bruce lee 'nin yaptığı şeyden var mı? .." diye sorarsa Rolleyes

ne demeli?...

Hocam iş yerinde onbeş dakikadır hiç bir şey yapamadan gülüyorum. Diyebilecek hiç bir şey bulamıyorum Big Grin
Çık dışarıya diyebilirsiniz hocam Tabi siz Smile
Şimdi şaka bir tarafa şöyle de bir gerçek var istişare yaptığım antrenörlerde iki değişik görüşe şahit oldum.
Birinci : Tüm branşların müsabakalarına girilerek sporcu müsabakada rahatlığı yakalamalı örneğin bir muay thai yada sanda maçına bir full cü giriyorsa yakalanmadan çarpıp kaçmayı öğrenmeli vb.
İkincisi : Hangi branşta ihtisas sahibi olmak istiyorsan o branşta çalış diğer branşların antrenman ve maçlarına girerek vücut alışkanlıklarını bozma.

Şöyle de bir durum var Türkiyede Muay Thai, Kickboks ve Sanda maçlarının hepsine katılıpda başarılı olan arkadaşlarda var. Benim takınımdan bir kaç isminde Boks, Kickboks ve taekwondo branşlarının üçündede başarıları var.
doğru; antrenörlerin ve sporcuların çoğunda 2nci tipten eğilim daha mevcut givbi...tabi ki bunda neden "ödül yönetmeliği" ve "para kazanmak "...ayrıca, müsabaka azlığı da bu yola itiyor...

amaa, işin gerçek yönüne gelince , neticede uluslarası başarıyı yakalayanlar çok az, ki "dünya şampiyonası "bu konuda en önemli olay...il, bölge ve türkiye şampiyonalarına girenler belki yüksek oranda maç tecrübesi yaşıyorlar ,ama iş ciddi ve köklü bir dünya federasyonunun şampiyonasına katılmak ise ,sonuç "bayanlar "hariç hiç de iç açıcı olmuyor...bayanlardaki başarının sebeplerine gelince , birincisi bizimkilerin maç sayısı tecrübeleri fazla i ikincisi bu branşta sporcu katılım sayısı çok az oluyor...örneğin erkeklerde ,gariban sporcunun 60 kgs sikletinde 25 sporcu varken, bayanların 5-7 taneyi geçmiyor, neticede zaten bi şekilde madalya alacaklar...
------------------------
ancaak , tabi ki bu optimum bir yol değil, zira herkes kolay kolay başarılı olamaz...ve ayrıca neticede herkes partisyen hekim...Smile

konu biraz dağıldı gibi...Rolleyes

"muay thai ye başlamak istiyorum ...görüşleriniz ?.." diye soran talebeye ne demeli?..Smile
sevgili hocalarım merhaba,
internette tam bu konuyla ilgili araştırma yaparken rastladım.
muay thai (hatta kick box) konusunda benim temel çekincem, ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmediğim, kaval kemiği konusundaki sinir öldürme hikayeleri. veya eğitim sırasından eğitimcinin dayanıklılık sağlamak için kişiye çeşit çeşit fiziksel -spor dışı- şiddet uygulaması (sopa, odun, kalas Smile duydum bunları ). zira ben müsabık olmaktan öte, hem gündelik hayatımda şartlar gerekirse kullanabileceğim, hem de fit tutabilecek bir dal olarak var gözümde. ikinci boksörler hakkında yapılan, beyne darbenin ileriki yaşlarda otomatik olarak zihinsel hasara yol açması durumu. bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.
umarım bu söylediklerim, hiç darbe almadan herşeyi öğrenirim olarak algılanmaz. tam tersine, ama yine de hayatı sürdürmemi zorlaştıracak bir durum oluşmasını da istemem. zira hayattın geri kalanında bu organlara fazlasıyla ihtiyacım olacak.
Müsabık olarak yapmazsan, antrenmanları seni gayet fit tutan otantik bir spor yapmış olursun. Sakatlayıcı darbeler tabii ki kontak sporlarda diğer sporlara oranla daha fazla oluşuyor, burası aşikâr. Ancak beyin hasarı artık profesyonel sporcuların bile çokça kaçındığı bir konu, amatör yaparsan böyle bir sorun yaşama ihtimalin çok daha düşük.

Kaval kısmı ise ancak şu kadar doğru; futbol topuna sert şut çekmek, kafa atmak, voleybol topuna smaç vurmak esnasında da derinin sertleşmesi ve sinirlerin ölmesi durumları söz konusudur. Ya da sürekli yürüyen bir insanın ayağındaki nasırlar oluşması ve sinirlerin ölmesi gibi.

Yoksa öğrencisini sopalayan antrenörler, özellikle de gerçekten sopa ile sopalayan antrenörler artık hala var mı? Varsa antrenörden sopa yemek için para veren gencin Türk halkına nasıl faydası olabileceğini görmek isterim Big Grin

Tabi ağaç tepmek gibi çalışmalara gireceksen hiç beni referans alma. Ben söylemiştim demem, ani adımlarla oradan uzaklaşırım. Smile
memet gun Yazılan:sevgili hocalarım merhaba,
internette tam bu konuyla ilgili araştırma yaparken rastladım.
muay thai (hatta kick box) konusunda benim temel çekincem, ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmediğim, kaval kemiği konusundaki sinir öldürme hikayeleri. veya eğitim sırasından eğitimcinin dayanıklılık sağlamak için kişiye çeşit çeşit fiziksel -spor dışı- şiddet uygulaması (sopa, odun, kalas Smile duydum bunları ). zira ben müsabık olmaktan öte, hem gündelik hayatımda şartlar gerekirse kullanabileceğim, hem de fit tutabilecek bir dal olarak var gözümde. ikinci boksörler hakkında yapılan, beyne darbenin ileriki yaşlarda otomatik olarak zihinsel hasara yol açması durumu. bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.
umarım bu söylediklerim, hiç darbe almadan herşeyi öğrenirim olarak algılanmaz. tam tersine, ama yine de hayatı sürdürmemi zorlaştıracak bir durum oluşmasını da istemem. zira hayattın geri kalanında bu organlara fazlasıyla ihtiyacım olacak.

Kaval kemiği bir şekilde şişiyor, ne kadar tecrübeli olursan ol şişeceği varsa şişiyor. Geçen hafta idmanda nasıl oldu anlamadım ama şişti, tam indi dedim dün yine azıttı. Bazen de ne kadar sparring yaparsam yapayım birşey olmuyor. Ancak benden çok daha tecrübeleri müsabıkların da kaval kemiği konusunda sıkıntıları olduğunu görüyorum ara sıra. Belki zamanla azalıyor bu sıkıntı ama tamamen kurtulamıyorsun benim gözlemlediğim kadarıyla.

Buz tedavisini ihmal edersen sonuçları gerçekten vahim oluyor ama üşenmeyip yapılması gereken temel tedaviyi yaparsan en ağır şişlerde dahi iki haftada düzelme oluyor.
tengrimountain kardeşim,

bunlar tamamen alt yapınızın sağlıklı olmamasından ve teknikleri uygun şekilde yapamamanızdan kaynaklanıyor...

şahin hoca, gördüğüm kadarıyla "üst yapıya "daha önem vermiş durumda:)alt yapı sağlanamadan yapılan detaylandırmalar maalesef türk sporunun ana problemi...2008 avrupa şampiyonası milli takım kampı çalışmasını istanbul da burhan felek te ziyaret teme zamanım oldu , kusura bakmasınlar ama "muay thai "ile bir ilgisi yoktu..."low kick-kickboxing" metodolojisi çerçevesinde pasa "low kick "uygulamaları yapıldı...ve sadece şunu söyeldim: "bu çocuklar bu şekilde maçyaparlarsa çoğu sakatlanır!.." ve sanırım birçoğu da sakatlanmış...

bir maçta defansı güçlü bir "nak muay 'a " en fazla 5-6 low kick denemeniz olabilir...7 ncisinde sakatlanırsınız!..Smile
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler