|
TÜRKİYE GERÇEK ANLAMDA PROFESYONELLİĞE HAZIR MI?...
|
|
07-05-2008, 09:40 PM
|
|||
|
|||
|
TÜRKİYE GERÇEK ANLAMDA PROFESYONELLİĞE HAZIR MI?...
ülkemiz kickboxing de gerçek anlamda profesyonelliğe hazır mı?..
|
|||
|
07-05-2008, 11:41 PM
|
|||
|
|||
|
RE: TÜRKİYE GERÇEK ANLAMDA PROFESYONELLİĞE HAZIR MI?...
Hocam Ülkemiz derken.
Profesyonellik çok boyutlu diye düşünüyorum. Bunda kriterler şöyle belirlenebilir bence. Sporcularımız Profesyonele hazır mı? Türk izleyicisi profesyonele hazır mı? Türkiye firmaları sponsorluk konusunda bilinçli mi? Organizatörlerimizin profesyonelden beklentileri nelerdir? http://www.buyuktufan.com.tr Yüzde ısrar etme, doksan da olur. İnsan dediğinde, noksan da olur... Sakın büyüklenme, elde neler var. Bir ben varım deme, yoksan da olur... "Mevlâna"
|
|||
|
08-05-2008, 06:38 AM
|
|||
|
|||
|
dediğin doğru...profesyonellik çerçevesinde düşünülmesi gerekenler:
-öncelikle bilgi birikimi...(bu birikim yok ise , finansmanınınız vb olsa dahi çuvallamanız işten değil...) -yeterli finansman ... -hakem,yönetici vb gruplarının oluşumu...bunların doğru formatta oluşturulması ve kullanılması... -veee, işin en önemli kısmı olan profesyonel bağlamda döğüşebilecek kapasitede yetenekli, hazır,oyunu kurallarına göre yapabilecek,güçlü, iyi döğüşcüler bulmak... -medya olanakları... medyayı en son sıraya koyuyorum, zira bizde yapılan en büyük tipik yanlış ,illa tv kanalları önünde bu organizasyonların yapılması en elzem şey imiş gibi ve olmazsa olmaz mantığı güdülüyor...oysa dünyada profesyonel olaylar, hiç de öyle sanıldığı gibi tv ler önünde büyük organziasyonlar ile başlamamaıştır...herşey yavaş yavaş sindire sindire oluşmuştur...ama, biz her zaman yaptığımız gibi daha emeklemeden maraton yapmaya çalışıyoruz... neyse, işin teknik boyutunu ele alarak olayı biraz değerlendirmek daha doğru olacak sanırım, zira neticede antrenör ve sporcuları ilgilendiren kısım zaten bu... türkiye de gerçek anlamda profesyonelliğe hazır olan çok az döğüşcü mevcut...bunun ana nedeninin başında iyilerin uzun süre,şimdiye kadar ve hatta hala "amatör "de devlet ödül yönetmeliğinden dolayı profesyonel kavramı düşünmememelri geliyor sanırım... profesyonellik adı altında yapılan karşılaşma yapan döğüşcülerimizi , ve bunların rakiplerini arada sırada izliyorum ve durum gerçekten çok açık,zira genelde dışardan gelenlerin birkaç tanesi hariç,çoğunu tanınmaması ilginç...ve gelenlerin kaliteleri hakkında fazla bir şey söylemeye gerek yok tabi... işte bu noktada gerçek anlamda profesyonellik kavramına gölge düşüyor sanırım...ayrıca, bu döğüşcüleri nerden bulunduğu da ilginç?.. |
|||
|
31-05-2009, 12:21 AM
|
|||
|
|||
|
Gercekten Doğru Konustunuz Ercan Hocam..
|
|||
|
|

![[Resim: ustresim.png]](http://www.kickbokscuyuz.biz/templates/mt_bordo/images/ustresim.png)